Теңіз қояны

Теңіз қояны (Егіgпаtһиs ЬагЬаtus). Олардың ұзындығы екі метрден астам болады. Теңіз қояндары Мұзды мұхиттың, Берингов және Охот теңіздерінің таиыз жағалауында тұрақты тіршілік етеді.

Су түбіндегі омыртқасыздармен қоректенеді. Олар үлкен топ құрамайды. Мұздың үстінде күшіктейді. Нерпаның (Рһоса һіsріdа) түсі ала, ірі болмайды. Бұл дй мигра-цияламайды. Атлантика мұхитынын. солтүстік теңіздерінде, Мұзды мұхитка және Тынық мүхиттың солтүстігіне, Ладога және Сайма көлдеріне тараған. Бұлар қыста мұздан ін жасап, соған балалайды. Байкал мен Каспий көлдерінде нерпаға жақын тюленьнің ерекше түрі тіршілік етеді. Нерпа — көпшілігінде балықтармен және шаян тәрізділермен қоректенеді. Балалары ақ түсті, үлпілдек жүнді болады. Оларды “ақ тиндер” деп атайды.

Читайте также:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *